Bekijk het maaR

Het loopt al jaren de spuigaten uit, Nederland is in de nacht veel te licht, en dat is niet goed voor mens en dier.
Er zou een wet moeten komen dat er geen overbodig licht meer zou mogen schijnen, maar met de huidige regering zie ik dat er niet van komen.

Dus hebben de natuur en mileufederaties een meldpunt in het leven geroepen om lichthinder te melden:  www.maghetlichtuit.nl

Normaal gesproken ben ik tegen meldpunten want ik ben tegen klikken, maar ik ben ook tegen lichthinder en bovendien is dat duidelijk zichtbaar dus van klikken is niet echt sprake.

De medewerkers van de Nacht van de Nacht zullen dan contact opnemen met de gemeentes en bedrijven met het verzoek er iets aan te doen.
Misschien dat het helpt.

Rene Zondag 25 Oktober 2020 at 8:20 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

Van mij mag vanaf een uur of wat zullen we zeggen, tien.. alle straatlantaarn wel uit. En dan ook graag bij de mensen in de tuin.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 25-10-’20 22:08
Hans

Niet alleen een nacht in het jaar als voorbeeld.
Maar alle dagen van het jaar het overtollige licht uit. Hans

Hans, (URL) - 25-10-’20 22:33
John

Als ik kijk naar hoeveel licht industrie aan heeft in de nacht word ik er niet goed van. Het moet toch mogelijk zijn om het gewoon donker te krijgen in de nacht. Maar niet met de VVD nee.

John, (URL) - 26-10-’20 07:59
Rietepietz

Soms zijn meld punten best nuttig. Alleen al omdat de betreffende organisatie niet zélf alle kunnen gaan bekijken. Het zou zeker wel flink wat minder kunnen.

Rietepietz, (URL) - 26-10-’20 14:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.