Aandacht voor het donkeR van de nacht

Al sinds jaar en dag wordt bij het ingaan van de wintertijd stilgestaan bij de lichtvervuiling en wordt er ook binnen mijn gemeente een evenement georganiseerd in het kader van de Nacht van de Nacht.
En al sinds jaar en dag ga ik mee.

Dit jaar gaat vanwege de maatregelen dus helemaal niks door, dus hebben ze besloten om het één en ander online te organiseren.

Met om 19 uur een lezing sterrenkunde voor kinderen, door sterrenkundige Jeffrey Bout.
Om 20 uur een workshop nachtfotografie van ambassadeur Johan van der Wielen (een van de beste nacht- en natuurfotografen).
Om 21 uur start ambassadeur Govert Schilling een masterclass sterrenkunde

Het programma wordt om 22 uur afgesloten met een interessante lezing van prof Joke Meijer over de gevolgen van lichthinder op mens en dier.

Rene Zaterdag 24 Oktober 2020 at 6:00 pm | | Smurf

zes reacties

די מריו

Nacht van het licht… of eigenlijk donker van de nacht. Dat is beter gezegd. Ik probeer altijd zoveel mogelijk licht uit te doen en te laten. Behalve natuurlijk als ik op de fiets rij.

Love as always
Di Mario

די מריו, (URL) - 24-10-’20 20:16
Hans

Er is gewoon te veel licht vervuiling.
Morgen, wintertijd en ook de dag van de stilte.
Het extra uurtje gebruiken om stil te zijn en na te denken over onze ecologische voetstap. Hans

Hans, (URL) - 24-10-’20 23:11
John

In Zeeland hebben we nu een meldpunt voor lichtvervuiling. Tja, dan kunnen we wel blijven bellen want er is overal lichtvervuiling te vinden. Zeker als de economie 24 uur moet doordraaien .

John, (URL) - 25-10-’20 08:15
Frank-103

In het verkeer en op de fiets vind ik verlichting best fijn, ik zie anders vrij beroerd waar ik heen ga. Dan is afwezigheid van licht een vorm van lichthinder.

Frank-103, - 25-10-’20 10:24
Rietepietz

Het zou al veel schelen wanneer alle reclameverlichting vroeg in de avond uit gaat. Op de weg zou het wel heel onveilig worden zonder verlichting maar ietsje minder zou wel kunnen na 12 uur.

Rietepietz, (URL) - 25-10-’20 17:30
francky

Ik ben redelijk nachtblind dus van teveel licht in het duister heb ik geen last.

francky, (URL) - 25-10-’20 20:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.