InkRimpen

Veelgebruikte, doch misplaatst argument over zure regen: Je hoort er niemand meer over raaskallen. 
Tja.

Hoe zou dat nou komen?
Misschien is het wellicht opgelost?

Jazeker is dat opgelost, dat is allemaal keurig na te lezen en te bekijken.
Tegenwoordig hebben we internet en is alles op te zoeken, dom zijn hoeft niet meer.

Dankzij de invoering van rookgasontzwavelingsinstallaties bij elektriciteitscentrales en raffinaderijen zijn emissies van zwaveldioxide in Nederland met 89% gedaald sinds 1980. De invoer van de driewegkatalysator bij personenauto’s zorgde voor een emissiedaling van stikstofoxiden met 40%. Ook de emissie van ammoniak is afgenomen.Dankzij deze maatregelen is de hoeveelheid zure regen in Nederland sterk afgenomen en is het proces van de bodemverzuring sterk vertraagd. Hoewel op bepaalde plaatsen herstel is te zien (zoals de terugkeer van bepaalde korstmossen in het bos), worden kritische depositieniveaus nog steeds overschreden, waarmee veel ecosystemen nog steeds risico lopen. Ondanks alle maatregelen behoren Nederlandse emissieniveaus per km2 van bijvoorbeeld NOx toch nog tot de hoogste van Europa.

Wie de moeite neemt om zelf eens wat op te zoeken kan achter veel dingen komen.
Een derde van onze zure regen kwam uit het buitenland, maar aan de andere kant ging 70% van onze uitstoot naar het buitenland.
Het is dus zaak om dit Europees en wereldwijd aan te pakken, nu hebben we het over andere problemen, het klimaatprobleem, en dat wordt ook weer ontkent door rechts.

Rene Dinsdag 23 Mei 2023 at 10:23 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

Beetje struisvogeltechniek, als je het niet ziet bestaat het niet. Maar het is toch duidelijk dat we een probleem hebben. We moeten het klimaat helpen/redden.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 24-05-’23 07:53
John

Ja, er is echt heel veel betrouwbare informatie te vinden op het internet. En ontkennen dat er een klimaatprobleem is, is dom.

John, (URL) - 24-05-’23 08:11
Rietepietz

Er zijn genoeg bloggers die het ongevraagd wel op willen zoeken !

Rietepietz, (URL) - 24-05-’23 17:33
Hans

De zure regen is aardig onder controle gekregen, maar ik ga er niet vanuit dat alles waar is wat op het internet staat. Hans

Hans, (URL) - 24-05-’23 23:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.