JammeR

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe pandemiewet. Daarmee is de opvolger van de tijdelijke coronawet, die werd gebruikt bij onder meer de mondkapjesplicht en de avondklok, een feit.

Een ruime meerderheid (49 Eerste Kamerleden) van VVD, CDA, D66, ChristenUnie, PvdA, GroenLinks en SP stemde voor de wet. Fractie-Nanninga, SGP, PVV, FvD, Fractie-Frentrop, PvdD, Fractie-Otten en OSF (samen 24 senatoren) waren tegen.

Nadat het voorstel was aangenomen, klonk er enig rumoer vanaf de publieke tribune. Tegenstanders van de wet riepen "landverraders" en "schaam je rot".

Zeer slecht nieuws, maar het was wel te verwachten, toch goed om even vast te leggen wie er voor en wie er tegen zijn.
Het zou beter zijn als ze alles op alles zetten om toekomstige virussen te voorkomen, maar vooralsnog lijkt het zo dat ze heel erg hun best doen om een nieuwe te veroorzaken, denk hierbij aan de vogelgriep en de wil om in dit land honderd miljoen dieren op een kluitje te houden.

Rene Woensdag 24 Mei 2023 at 10:23 pm | | Smurf

twee reacties

די מריו

Zolang het nog niet op mensen overspringt nemen ze hier geen maatregelen. Ze ruimen liever de dieren. En als het overspringt, dan hebben ze de wet al klaar liggen.

Love As always
Dimario

די מריו, (URL) - 25-05-’23 06:56
John

De wet klinkt erger dan hij is, en zal uiteindelijk onuitvoerbaar zijn.

John, (URL) - 25-05-’23 08:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.