Geld

Ruim vijf jaar na de ramp met de MSC Zoe is een lijst openbaar gemaakt met 6000 plekken op de zeebodem waar mogelijk nog troep ligt.

De overheid heeft publicatie van die lijst jarenlang tegengehouden, maar moet hem na een lange juridische strijd nu toch openbaar maken.

Allemachtig zeg, mijn overheid, onze overheid.  Deugt van geen kant.

Op Nieuwjaarsdag 2019 verloor de MSC Zoe bij stormachtig weer 342 containers. Een deel daarvan barstte open. Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, vissers en vrijwilligers hebben in de tijd daarna heel wat troep uit zee gevist. Ook op veel stranden zijn opruimacties geweest.

Toch ligt er naar schatting van deskundigen nog ongeveer een kwart van het afval, zo'n 800.000 kilo, in zee. De overheid bestempelde dat als 'zwerfafval' en zag geen noodzaak dat op te ruimen, tot woede van de Waddenvereniging.

Zwerfaval is een handig woord om maar niet op te hoeven ruimen.
Ik vind dat het bedrijf dat de oorzaak is voor alle kosten op moet draaien, en dat een overheid voortvarend, de burgers helpend, te werk gaat.
In plaats van de boel vijf jaar vertragen, schande.

Ik heb vaak kritiek op de NOS, dat hoort ook zo, het blijft mensenwerk, maar hier de complimenten dat ze het toch allemaal zo goed uitzoeken.
Dit maakt even duidelijk in wat voor land we wonen.

Rene Donderdag 11 April 2024 at 11:24 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

Terwijl die bedrijven geld zat verdienen, dus ze kunnen prima voor de kosten opdraaien. Stom dat we als land daar niet meer op gehamerd hebben.

Love As always
Dimario

די מריו, (URL) - 12-04-’24 21:41
Rietepietz

We weten van héél veel dingen niets omdat er altijd mensen zijn die een reden hebben om dingen onder de pet te houden.

Rietepietz, (URL) - 12-04-’24 21:42
Hans

Alles wat onder water ligt zien we niet en zo denken veel bedrijven er ook over.
Laat het bedrijf maar voor de kosten opdraaien. Hans

Hans, (URL) - 12-04-’24 22:24
Terrence

Traditiegetrouw gelden regels zelden voor hen die de regels hebben opgesteld, René. Dat zal, vrees ik, altijd wel zo blijven.

Terrence, (URL) - 14-04-’24 19:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.