DRoom

Zonder dat hij het zelf wist was dit het hoogtepunt in zijn leven.

Iedereen had verwacht, ik zeker, dat hij met glans de finale zou halen en die dan ook nog winnen.
Maar toch, hier zien we hoe het verlopen is, de vrolijkheid spat er van af, hoewel het natuurlijk goed gemaakt is, en ze geven van begin tot eind alles.
Na de vrolijkheid de emoties, dat doet ie goed.

Waar ik voor vreesde kwam gelukkig niet uit, er werd juist zeer goed gearticuleerd.
Want er worden landen genoemd, diverse talen en gerechten komen voorbij, en er wordt verwezen naar een ander nummer van een andere artiest, en dat moet dus zeer goed uitgesproken worden anders blubbert het zo weg in de muziek.Wat er zich nadien allemaal heeft afgespeeld zullen we wel nooit precies achterkomen.
Wat wel eng is is dat Israel de meeste punten Nederland kreeg, en dat de extreem rechtse politici Wilders van Der Plas en Keijer hun volgers opriepen om op Isreal te stemmen.
De politiek mag zich nooit bemoeien met de media, maar ze doen het wel.

Enge tijden, overal ellende, en dan zorgt Joost er toch maar mooi even voor dat we beseffen dat we toch vooral door moeten gaan met de leuke dingen. 
En dit lied zal de geschiedenis ingaan, hoog op de wereldranglijst, en dat nog wel als grotendeels Nederlandstalige, met een raar verhaal er bij, de winnaar die geen winnaar werd.

Rene Dinsdag 14 Mei 2024 at 11:24 pm | | Smurf

vier reacties

francky

Zo heeft Joost genoeg publiciteit gekregen om als uiteindelijke winnaar beschouwd te kunnen worden Het winnende lied van Zwitserland zal volgens mij vlug vergeten worden.

francky, (URL) - 15-05-’24 10:48
די מריו

Zelfs ik heb er nu wat van meegekregen, terwijl ik het nooit kijk.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 15-05-’24 15:35
Rietepietz

Het songfestival volg ik al jaren niet, is al jarenlang meer een politiek statement en heeft niet zoveel met muziek te maken. Het Nederlandse liedje is zeker niet mijn smaak maar er zijn vast wel liefhebbers voor.
Ze doen maar hoor.

Rietepietz, (URL) - 15-05-’24 17:50
Hans

Aan publiciteit geen gebrek.
Was men maar zo open over wat is voorgevallen.
Maar echt volgen doe ik het songfestival al jaren niet meer. Hans

Hans, (URL) - 15-05-’24 22:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.