Een kijkje in SpakenbuRg en Bunschoten

Het is absurd om iemand een goede reis of fijne vakantie toe te wensen als die al reeds onderweg is, dat is net als een prettig weekeinde wensen terwijl het weekeinde al gaande is, of een goed nieuwjaar terwijl die al begonnen is.  Doe dat eens niet, en geniet van het leven.
Zoals bijvoorbeeld het bekijken van deze prachtige molen te Bunschoten.Heel bijzonder in Bunschoten zijn de middeleeuwse stadsweiden, bedoeld voor stadsuitbreiding dat er op die plek nimmer gekomen is, en nu dus weilanden midden in de stad.En dat ziet er dus zo uit, met daaromheen dus allemaal nieuwbouwwijken.Maar ook prachtige statige gebouwen, zoals dit raadhuis.Een dorpsstraat in een stad, hoogt ongebruikelijk, me dunkt.Iemand met een kale kop heeft last van Edel, dat is meer haar om de zak dan op de schedel.In sommige kunstwerken kan je heel wat zien, ik zie hier een schip in, als je goed kijkt.Informatie neem ik ook altijd graag tot me, toch vergeet ik ook altijd weer veel.Niet alles hoeft mooi te zijn, dat is dit dan ook niet.Toch altijd fijn, welkom zijn.En nu heeft u er weer tien gezien.

Update:  Dit logje is een vervolg op het logje van gisteren en het logje van morgen is weer een vervolg op vandaag, dus wie wil weten of Quandy mee is hoeft alleen maar even te scrollen.

Rene Vrijdag 11 Mei 2018 at 10:22 pm | | Smurf

tien reacties

Hans

Dit weekend is het druk met de Spakenburgse zeilrace.
Bunschoten en Spakenburg zijn na het sluiten van de Afsluitdijk heel erg veranderd.
Maar je bent er altijd welkom, of ze komen naar je toe met brood en vis. Hans

Hans, (URL) - 11-05-’18 22:51
Thérèse

Dat is nog eens een leuk uitstapje op die vrije dag. Ik ben daar nog nooit geweest, dus leuk om bij jou een kijkje te nemen. Quandy mocht zeker niet mee. Vast niet; anders had je wel een foto van hem gemaakt.

Thérèse, (URL) - 11-05-’18 23:28
די מריו

Het is wel mooi daar zo te zien. De stadsweiden hier zijn niet beschermd geweest (een klein gedeelte maar) Voor de rest is gewoon een hele wijk opgebouwd.. met de toepasselijke naam. Stadsweiden.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 12-05-’18 07:28
Michel

Leuk om te zien en dat raadhuis is prachtig.

Michel, (URL) - 12-05-’18 07:29
Michel

En bij iedere molen die ik zie moet ik aan Winschoten denken.

Michel, (URL) - 12-05-’18 07:38
John

Dat schip aan de muur is leuk. Net zoals iemand een fijne vakantie wensen!

John, (URL) - 12-05-’18 08:33
Rietepietz

Je hoeft niet eens goed te kijken om er een schip in te zien, dat is gewoon overduidelijk een afbeelding van een schip. Veel steden zijn ooit als dorp begonnen en hebben daarom in het oude centrum vaak nog een dorpstraat, zo gek is dat niet.

Rietepietz, (URL) - 12-05-’18 12:19
Francky

Mooie omgeving om rond te kuieren.

Francky, (URL) - 12-05-’18 13:01
Terrence

Nog nooit geweest, Bunschoten. Best wel de moeite waard, zo te zien!

Terrence, (URL) - 12-05-’18 15:51
Frank-103

Fijne vakantie en is Quandi ook mee? ;-) (de humor ligt op straat meneer Sonneberg…. )

Frank-103, - 13-05-’18 10:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.