Xnaperniksvan

De VPRO op radio 3 in de jaren 20 van deze eeuw, versus de jaren 80 van vorige eeuw.

Het is natuurlijk leuker om leuke filmpjes te plaatsen en me te orienteren op positiviteit, maar ik kwam me toch een mooi voorbeeld tegen van iets dat me zo tegenstaat dat ik het graag even insluit.


Sinds de jaren 90 mocht de VPRO niet meer overdag uitzenden op radio 3, want pompende hits draaien en inhoudsloos zeveren, daar voelde de VPRO niks voor, dus ze kropen naar de late avond.
Inmiddels zijn we 30 jaar verder en nu is de VPRO zo ver dat ze graag pompende hits draaien en inhoudsloos zeveren,  hier een bijna acht minuten durend voorbeeld van wat gesproken woord, wat ze tussen de platen doen.

Frank en Eva, welkom bij de club, wordt door de VARABNN en de VPRO uitgezonden, het is een, mijns inziens mislukt, samenwerkingsverband.  Eva vertegenwoordigd de VPRO.

Frank en Eva (3FM) praten met Bob van der Houven over David Attenborough.
Dan schiet er bij mij meteen de vraag te binnen, waarom wordt de stem van Attenborough bij de EO in Nederland vervangen door een Nederlandse stem, als hij het zo goed kan, als zijn stem zo mooi is, waarom die dan weghalen?  Die vraag werd niet gesteld.  Heel raar.

Het kan mij niks schelen dat ze de stem voor de Nederlandse televisie vervangen, maar als je dan toch een gesprek hebt over zijn stem, laat deze vraag dan niet achterwege.
Ik vind Attenborough niet zo interesant, maar de boodschap van hem, dat de aarde uitgeput raakt, is veel interessanter,  daar hebben ze het ook niet over, het is alleen maar het prijzen van die stem die wij dus nooit krijgen te horen.

Eva heeft een paar fragmenten die doet ze er even tussendoor, zonder ook maar ergens op in te gaan, het enige wat ze doet is lachen om Frank.
En dit is dus dagelijks, allemaal oninteressante gesprekken met oninteressante mensen over onintressante dingen en dat slijmt en lacht maar door, en dan het nieuws en het weerbericht en ik word er naar van.

Morgen laat ik horen hoe het wel kon, en zou moeten.
En als u er anders over denkt: ga uw gang, ik ben benieuwd of er iemand is die dit wel goed vindt en waarom.

Update: Ga nou niet hier in de reageerdoos reclame maken voor de commerciele zenders van tegenwoordig, daar vraag ik toch niet naar.  Ik vraag naar uw mening over datgeen wat ik log.

Rene Maandag 18 Januari 2021 at 9:21 pm | | Smurf

tien reacties

frank-103

Ik merk dat ik sowieso weinig radio luister, dat geklets boeit me meestal niet. Ik heb ‘s ochtends een uurtje 538 aan staan en daarna de rest van de dag Radio 10 gold 80’er jaren muziek. Weinig geklets en leuke muziek.

frank-103, - 18-01-’21 22:42
Hans

Zal wel oud zeer zijn geweest maar H 3 en later dus radio 3 heb ik weinig geluisterd en nog steeds niet. Hans

Hans, (URL) - 18-01-’21 22:47
די מריו

Een grijze brij, dat is toch jammer. De VPRO was vroeger iets waar je misschien niet naar mocht kijken, maar het trok je wel. Net altijd anders.

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 18-01-’21 22:50
Rietepietz

Tja, ik ben geen VPRO fan maar maar hier heb ik niet heel veel op aan te merken. maar dat is misschien wat “de VPRO kijker” stoort, het is niet buiten de lijntjes.

Rietepietz, (URL) - 19-01-’21 19:12
Renesmurf

@Rietepietz: Niet heel veel is dan toch wel iets, kom dan op met dat iets.

Renesmurf, (URL) - 19-01-’21 19:40
francky

Ik haat al dat gezever en gekakel, vooral als ik auto rijd. Geef mij maar een zender met oude hits. Misschien word ik een oude zeur ?

francky, (URL) - 19-01-’21 20:39
ria

Voor mij hoeft ook al dat geklets niet op de radio, verder was het best een leuk gesprek vind ik, ik heb geluisterd omdat jij dat vroeg en ik vind Frank leuk, dat ook :-D

ria, (URL) - 20-01-’21 10:36
Renesmurf

@francky: Muziek beoordelen op verkoopcijfers, en muziek dat niet gemaakt is voor de hitparade verbieden. Dat vind ik wel wat verder gaan dan oude zeur, ik heb daar zo mijn bedenkingen bij.

Renesmurf, (URL) - 20-01-’21 10:55
Renesmurf

@Ria: Frank is van VARABNN, Eva is van de VPRO. En dat jij dit een goed gesprek vindt, maar toch anders ook niet zou luisteren is houdt in dat het gesprek dus toch niet goed genoeg was, dus in die zin compleet mislukt.

Renesmurf, (URL) - 20-01-’21 12:21
Hans

De hondjes en de etensbezorgers mogen beide worden uitgelaten. Hans

Hans, (URL) - 20-01-’21 22:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.